Express klare for nye 3. divisjon i 2017!

Postet av A-lag den 10. Okt 2016

Bildet: Skjermdump Agderposten

Med to serierunder igjen er det klart: Express beholder plassen i 3. divisjon og blir en del av den nye regionsligaen i 2017. En utrolig sterk prestasjon av våre gutter som var tippet i motsatt ende av tabellen av de fleste før sesongstart. Fredag kveld kunne guttene feire en sterk seier etter 6-1 borte mot Donn. På dette tidspunktet var den sikre plassen ikke helt i boks, men da MK slo Eiger lørdag ettermiddag ble det klart at Express dårligst blir nr. fem i avdelingen. De to femmerne med lavest poengsnitt i avdeling 1-10 har ikke lenger mulighet til å gå forbi Express på poengsnitt og dermed er fornyet kontrakt i boks! Dermed blir det noen spennende uker før avdelingsoppsettet for 2017 etter planen skal presenteres i slutten av november!

Oppsummering av de siste kampene

Vigør-Express 5-2 (4-1)

Bortekampen mot Vigør ble en stor skuffelse. Da keeper Marius Larsen ble utvist allerede etter 11. minutter og Vigør tok ledelsen på straffe var utgangspunktet for resten av kampen svært dårlig. Vigør ledet hele 4-0 før Runar Furre reduserte rett før pause. I 2. omgang førte Express kampen og skapte store sjanser tross undertallet. Det ble med en scoring til hvert lag og kampen endte 5-2 til hjemmelaget.

Madla - Express 1-0 (1-0)

Madla viste seg som et solid og robust lag som slapp til lite sjanser i mot på Fevik Stadion i vår. Dette viste de også på hjemmebane. Det ble nok en jevn kamp mellom de to topplagene, men Madla stakk av med seieren etter en scoring på corner i slutten av 1. omgang. Det ble altså kun en scoring på 180 minutter mellom de to lagene. Uvant kost i 3. divisjon.

Skarphedin - Express 0-1 (0-1)

Grunnet at hjemmekampen mot Sandefjord 2 forsvant fra terminlisten endte Express opp med en borteturne på tre kamper. Den siste av de tre bortekampene ble spilt mot Skarphedin i Bø. Express kjørte kampen i samtlige 90 minutter og produserte massevis av sjanser og spilte til tider meget bra fotball. Hjemmelagets keeper hadde derimot en svært god dag på jobben og holdt Skarphedin inne i kampen. Nikolai Gundersens volley i krysset i første omgang ble dermed kampens eneste scoring, og det endte med tre kjærkomne poeng til Express etter tre tap mot Viking 2, Vigør og Madla.

Express - Notodden 2 2-1 (0-0)

Etter tre bortekamper var det endelig klart for hjemmekamp på Fevik! Kampen ble spilt tirsdag 4. oktober, og grunnet lysforholdene var OSM Stadion kamparena. Etter en målløs førsteomgang var det bortelaget fra Notodden som tok ledelsen på Fevik. To scoringer fra henholdsvis Nikolai Gundersen og Marius Bruun Henriksen snudde kampen for hjemmelaget som dermed tok tre svært viktige poeng i kampen om å holde plassen i 3. divisjon.

Donn - Express 1-6 (1-4)

Express har hatt et godt tak på Donn i 2016. Treningskampen i februar endte med 4-1 seier, og i vårens hjemmekamp endte det 7-3 til Express etter seks scoringer i 2. omgang. I fredagens kamp ble det nok et sterkt resultat mot lakkskoklubben fra Lund. Det var Donn som tok ledelsen etter ni minutter, men det var ingen tvil om hvor poengene skulle havne i denne kampen. Express utliknet fem minutter senere, og etter halvtimen var kampen snudd. Før pause scoret Express ytterligere to mål og trygget ledelsen. Mot slutten av kampen scoret bortelaget to ganger til og fastsatte sluttresultatet til 6-1.