Lytt til Spartas låter på internett!

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 30. Nov 2018

Både den gamle sangen fra 1952 og den "nye" sangen fra 2005 kan lyttes til på strømmetjenester.

Spotify, iTunes og Tidal er noen eksempler på strømmetjenester hvor sangene ligger ute.
Ukjent med strømmetjenester? En strømmetjeneste lar deg lytte til musikk fra hele verden digitalt! For å lytte på Spotify må du lage en egen bruker. På iTunes kan du kjøpe begge låtene for 24 kr - eller 12 kr per sang.

Legg låtene i spillelistene dine og kos deg!
Det digitale jubileum ...

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 25. Nov 2018

Et jubileum er forbi. 90-årsjubileumet har vist seg å bli det digitale jubileum. Vi har gravd, funnet og bearbeidet enorme mengder med eldre videoopptak og fotografier. Videoene som er publisert er kun en liten brøkdel av hva vi har jobbet med. Mer skal komme!

Under jubileumsmiddagen ble det understreket hvilken uvurderlige rolle frivillige har i Sparta.
- Det er mennesker som gir fra seg sin fritid, sa administrerende direktør i Glomma Papp, Nina Iversen. 

Et meget godt poeng fra Iversen som hedrer Spartas frivillige. Derfor vil jeg hedre spesielt én mann!

I tiden opp mot feiringen har jeg hatt en stor glede av å samarbeide, lære av og bli kjent med Ole Christer Nylende. Nylende er en av mange frivillige som gir sin fritid til Sparta. Denne karen står alltid bak kameraene og timeantallet han legger ned i redigering er aldri synlig når vi koser oss med episoder på Sparta TV. I de siste ukene har han vært bindeleddet mellom Sparta Media og fotballfløyens medieprosjekter - begge på oppdrag for jubileumskomiteen. Utallige timer har blitt lagt ned i research, video- og musikkinnspilling og redigering. Antagelig har det aldri før blitt laget så mye mediestoff før én kamp som til jubileumskampen 2018.

Det sier sitt.

Ole Nylende og resten av Sparta Media har stått på uten sidestykke og bistått både fotball og ishockey. Som mange kjenner til er det sistnevnte hovedgeskjeften til Sparta Media. Nettopp derfor setter vi fra fotballen stor pris på Sparta Media har sagt at «vi står sammen om hele klubben»!

Under jubileumskampen besøkte jeg mediagruppa i bua hvor kuben styres. Der hilste jeg på både Nylende og sønnen. Og yngstemann satt selvfølgelig bak noen av spakene!
- Det er jo forferdelig mange timer dere legger ned i media for Sparta? spurte jeg undrende.
- Ja, det er det. Men det er for arbeiderklubben Sparta. Vi skal være hardtarbeidende. Nettopp det skal skille oss fra de andre klubbende, svarte en ærlig Nylende.

Det skal være sikkert og visst: Når du googler ordene «Sarpsborg», «idrett», «fotball» og «ishockey», skal «Sparta Sarpsborg» seile opp som treff på søket. Bredden i innholdet skal være like bred som kilometerne fra Alvim til Brevik, og den røde tråden (les: stjerna) i arbeidet skal være kvaliteten! Det er vårt mål.

Takk til alle bidrag og innsats som er lagt ned. Vi håper at arbeidet blir satt pris på og vi tar gjerne til oss tilbakemeldinger. Selv gleder jeg meg til fortsettelsen. Gjør du?

Sveinung Eide Hansen, 25.11.2018

Bilde: Ole Christer Nylende til venstre og Sveinung Eide Hansen til høyre.
IL SPARTA FEIRER 90 ÅR - vi starter feiringen!

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 22. Nov 2018

Idrettslaget Sparta feirer 90 år til fredag og det skal hylles med en egen temakamp i Sparta Amfi, som ble bygget på dugnad i 1963.

For på fredag markerer Sparta sitt 90-års jubileum mot Stjernen og mange gjester som har vært en del av Sparta historien møtes til denne kampen.
Og for de som har vokst opp med Sparta i sitt hjerte så har vi i denne anledning laget en liten miniserie i samarbeid med FK Sparta Sarpsborg som tar for seg historien til IL Sparta.

Programledere i denne miniserien er Heine Aarum og Magnus Schaft som henholdsvis tar for seg hockey og fotballdelen i Sparta.

Episode 1

I første episode har nevnte Aarum snakket med Tommy Skaarberg, Roar Eilertsen og Nils Witnes som for alvor var en del av historien som satte Sparta på hockeykartet på 80-tallet.
Samtidig har Schaft snakket med daglig leder i IL Sparta, Robert Nilsen samt Sven Erik Eide Hansen om opprinnelsen og stiftelsen av IL Sparta samt om fotballen i årene før 2. verdenskrig.

Har man et stort blått hjerte så bør man virkelig sette seg i godstolen å høre på historien om Idrettslaget Sparta, arbeiderklubben.

Episode 2

Serien fortsetter med neste del av epoken, denne gang med fokus på fotballhistoriene men også hockeyhistorier fra evigunge Sjur Robert Nilsen

For Magnus Schaft tar for seg epoken i årene 1945 til 1963 for IL Sparta sin del sammen med Åge Johansen, Roar Aube og Svein Erik Eide Hansen så har reporter Heine Aarum snakket med trener Sjur Robert Nilsen om sine ungdomsår i Sparta og de to NM-gullene han har vært med på, både som spiller og trener.

Humorinnslag: Linselus compilation

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 21. Nov 2018

Gjennom jubileet har Sparta arbeidet med innhenting av gamle videoer og fotografier. Og én ting kan vi bemerke oss: Linselus!

Kjenner du igjen en linselus? Gjennom alle tider har glade sarpinger prydet bakgrunnen av de store begivenhetene! Denne videoen hyller linselusene og fraværet av pressesone! Vennligst gi dere til kjenne i kommentarfeltene - hvor har dere alle blitt av?

Postkort fra fjerne himmelstrøk

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 20. Nov 2018

Et digitalt postkort adressert til Sarpsborg ankom oss i dag.

Vi er stolte av å overbringe en hilsen fra verdensdelen Asia. 

Der har Paul Eivik feiret sitt giftemål med familie og Spartavenner!

Hilsenen lyder følgende:


Hils så masse til alle i IL Sparta, fotball- og ishockeystyret.

Gratulerer med en fantastisk reise fra grunnleggelsen av Sparta og frem til nå.

Fantastisk å være en del av klubben.

Kap khun kapp - thank you so much.


Hadde seremoni i en by nordøst i Thailand, som heter Khon Kaen.

Nå venter en uke med sol og bading de neste dagene, og vi avslutter med sightseeing i Bangkok!


Paul


Spartafamilien hilser tilbake og gratulerer det nygifte paret. 💙💙💙

På bildet under ser vi Paul Eivik (nr. to fra v.b.) omkranset av kjente og kjære Spartaguttær!

Fra venstre bak: Kim André Larsen, Paul Eivik, Lasse Aleksandersen, Håkon Karlsen, Joakim Røsnes

Fra venstre foran: Lars Thomas Larsen, Arnt Eivik
Musikkvideo: Spartasangen '52

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 14. Nov 2018

7 cupfinaler, 4 cupmesterskap, 3 seriesølv, 2 seriebronse og 1 seriemesterskap. Dette er Sparta Sarpsborg! 

I 1952 kom Spartaspillerne hjem til Sarpsborg som helter. I klubben bidro de som trenere og forbilder for de oppvoksende generasjonene. De oppvoksende generasjonene skulle senere ta Sparta tilbake til toppfotballen omtrent 50 år senere. 

Spartasangen fra 1952 skrev seg for alvor inn historiebøkene etter cupgullet mot Solberg. Komponistene Arne Walstrøm og Knut Roen er selv med på denne innspillingen - akkopagnert av de unike opptakene til Rolf Pettersen. 

Senere skal låta gis ut på strømmetjenester! Noen som gleder seg? 

Bli med og markér Spartas 90 år med å dele de stolte øyeblikkene - sammen.

Musikkvideo: - Sammen for Sarpsborg!

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 8. Nov 2018

13 ÅR - har gått siden FK Sparta Sarpsborg tok det viktige steget opp i 1. divisjon! Med denne musikkvideoen vil vi hylle det massive arbeidet som ble lagt ned i divisjonsklatringene.

Låta Sammen for Sarpsborg, av Svein Erik Eide Hansen, ble utgitt på CD i 2005. Under opprykksfeiringen den 22. oktober, for 13 år siden, ble sangen fremført på torget. Over 700 mennesker stemte i på refrengene så teltet omtrent løftet seg. Snart skal låta for første gang bli tilgjengelig på digitale strømmetjeneser! Dato kommer senere!
Alle små og store seiere på veien har åpnet opp en ny verden på Sarpsborg stadion: Europa League.

Takk for reisen. Vi er så uendelig stolte.

Alle rettigheter ivaretatt.

Bli med og markér Spartas 90 år med å dele de stolte øyeblikkene - sammen.

Sesongavslutning mot SFK!

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 27. Okt 2018

Siste kamp i Spartas jubileumssesong ble spilt mot SFK lørdag 27. oktober på Spartabanen. Til å begynne med leverte Sparta en nokså god førsteomgang, allikevel ble den første halvdelen målløs. I den andre omgangen måtte Sparta til slutt se seg slått av SFK, etter 45 minutter med intensitet, høy temperatur og ett rødt kort til Sparta. Etter det røde kortet gjorde Sarpsborg Fotballklubb to raske mål, før Sparta svarte med en redusering på straffe. Kampen ble definitivt avgjort med et tredje mål til SFK mot slutten. Bildet under viser det historiske A-laget i jubileumssesongen 2018!

Etter kampen kunne både trener Terje Jonassen og styreleder Roy Strand konstatere at de var fornøyde med en syvendeplass på årets tabell i Amedia-ligaen! På bildet under er en fornøyd styreleder, Roy Strand.

De observante vil merke seg at Remi Chajewski stod sammen med A-laget på bildet over. Chajewski, som har omlag 6 sesonger bak seg i Sparta, var på besøk for å overbringe en hilsen fra ordfører i den polske vennskapsbyen Kętrzyn og klubben "Granica"! Bilde av Remi Chajewski følger under.

Guttelagsspillere fra både Sparta og SFK betraktet kampen innendørs - i ly for den iskalde høstvinden!

Det var også et hyggelig gjensyn med Emir Comor. Spartagutten har tatt plass på Norges G15-landslag og nå spiller han i Sarpsborg 08!

På bildet under ser vi "gladguttæne" Ernst, Reidar, Dag og Raymond!

SA-TV i full aksjon fra verandaen på Spartas klubbhus.

Et klassisk Sarpederby: Sparta i blå drakter og SFK i røde bortedrakter.

Alle fotografier er tatt av Svein Erik Eide Hansen.

Takk for denne sesongen!

PS: Husk at Sparta fyller 90 år. Sjekk ut vår lille smakebit på hva som kommer i videoen under!

Sparta fyller snart 90 år! 1928 - 2018

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 20. Okt 2018

Idrettslaget Sparta Sarpsborg går nå inn i sitt nittiende år. Det skal først og fremst markeres på jubileumskampen mellom Sparta og Stjernen i Sparta Amfi den 23. november. Jubileet skal også markeres tydelig på den digitale plattformen!

To musikkvideoer skal lanseres og i dag kom en liten smakebit!

På mandag 22. oktober er det akkurat 13 år siden FK Sparta Sarpsborg rykket opp til 1. divisjon! Siden 22. oktober 2005 har byens samarbeidsklubb boltret seg i norsk toppfotball. Dette feirer vi med en storslagen musikkvideo til opprykkslåta Sammen for Sarpsborg!

Siden kommer vi med flere godbiter! 

Bli med og markér Spartas 90 år med å dele de stolte øyeblikkene - sammen.
Seier 2-1 i lokaloppgjøret mot Borgar i serieåpningen.

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 17. Apr 2018

Etter en lang vinter og treningsperiode var det endelig klart for serieåpning i 4 divisjon. Alt lå til rette med nydelig vårvær, bra med tilskuere og sa-TV på plass. Etter 2-1 tap i treningskamp mot Borgar var det et Sparta lag som ønsket revansje.

 

Vi bestemte oss for ligge litt lavt, men starten var ikke helt som vi ønsket og Borgar fikk en kjempesjanse etter bare 4 minutter, men Ajet vartet opp med en strålende redning da tidligere Spartaspiller Burhan Feka sto helt alene på fem meter. Etter dette satt forsvarsspillet seg bedre og Borgar skapte lite. Vi var heller ikke gode fremover, men etter 30 minutter får vi en kjempesjanse hvor Borgar gir bort ballen og vi kommer to spillere mot Brudalen i Borgar målet. Rodan er uselvisk og spiller til debutant Magnus Andresen som på blankt mål kan sette 1-0. I stedet for skyte stopper han ballen og prøver lobbe over Brudalen som har en enkel jobb med å stoppe skuddet. Større sjanse skal vi lete lenge etter, men setter dette på konto for debutant nerver. Rett før pause får Borgar en corner. Denne blir slått på bakre stolpe hvor ingen dekker opp tidligere 08 og Sparta spiller Berat som fra kort hold setter ballen over mål. Her var vi heldige og mulig Berat har et hjerte for Sparta ennå. Lagene går til pause på stillingen 0-0, men dette ser ikke ut til være en kamp som ender målløs.

 

I pausen blir vi enige om å være mer nøyaktig og skjerpet slik at vi ikke mister ballen for lett.

 

2. omgang starter med at Borgar styrer mye av banespillet. Ikke mange store sjanser og det lille som skapes foran vært mål tar en meget god Ajet seg av. Vi gjør så to bytter hvor Sindre  og Ajob kommer inn. Vi skal få godt betalt med byttene våre. For etter 72 minutter setter Ajet i gang et angrep hvor vi bruker lengderetningen. Ajob utfordrer Borgars venstreback og slår et innlegg hvor Magnus hopper over (mulig han flikker den videre) til en fremadstormende Gigi som fra 10-12 meter setter den første Sparta scoringen i årets sesong. En fantastisk flott scoring i krysset utagbart for Brudalen i Borgars mål. Det er slike angrep vi håper vi skal levere Sparta publikum i årets sesong. Etter dette fortsetter vi å føre kampen og neste mål lar ikke vente lenge på seg. Etter nok et løp på høyere siden fra Magnus spiller han fri Rodan som står helt alene foran mål. Rodan setter denne flotte pasningen sikkert i mål bak en enda mer frustrert Brudalen. Før scoringen og rett etter er Rodan tre ganger helt alene med Brudalen som redder mesterlig. Her kunne vi punktert kampen, men som ofte i fotball gjør vi en glipp i forsvar og tidligere Sparta spiller Burhan setter inn reduseringen etter 80 minutter. Det blir nå 10 hektiske minutter pluss 5 minutter tillegg hvor Borgar kaster alle mann i angrep. Ajet varter igjen opp med noen helt avgjørende redninger og vi klarer å ri av de siste minuttene og årets første 3 poenger er i boks.

 

Konklusjonen er at denne kampen kunne vippet begge veier, men våre spillere nedlegger en kjempeinnsats med Ajet og en storspillende Enis i forsvaret så tar vi 3 poeng. Det er også vært å nevne debutantene Magnus og Ajob som begge fortsatt er juniorer bidrar med målgivende pasninger. Ajet ble for øvrig kåret til dagens Sparta-spiller og ble overrekt et gavekort.

 

Håper alle dere som var tilstede kommer på flere kamper så skal vi gjøre det vi kan for at vi skal bli enda bedre fremover på banen.

 

Da er det bare å gå på en ny treningsuke, Neste kamp er mandag den 23. april hvor vi møter FFK 2 på Fredrikstad Stadion.

 

Laget:   Ajet, Kresh (kaptein), Enis, Arthur, Sajjad, Gigi, Magnus, Mateusz, Emir, Rodan og Kush.

 

Spilte også: Sindre, Ajob, Tobias
Innkalling til årsmøte i FK Sparta Sarpsborg - 20. mars 2018

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 14. Feb 2018

Til medlemmene i FK Sparta Sarpsborg 

14.02.2018

 

Innkalling til årsmøte i FK Sparta Sarpsborg 

 

Styret innkaller herved til årsmøte i FK Sparta Sarpsborg 

Årsmøtet avholdes den 20. mars 2018 kl 1800, Klubbhuset, Albert Moeskaus vei 46, 1711 SARPSBORG 

Saker som et medlem ønsker å tatt opp på årsmøtet, må sendes styret senest 5. mars 2018 til epost@fkspartasarpsborg.no . Vedlagt mal skal brukes.

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter ligger tilgjengelig her: Årsmøte dokumenter

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov § 5 til § 8.

Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen

styret
FK Sparta søker ny banemann

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 14. Feb 2018

FK Sparta Sarpsborg trenger en ny banemann.

Er det noen som har lyst eller noen som kjenner noen som kunne tenke seg denne oppgaven?

Ta kontakt på mobil 936 47 349