IL SPARTA FEIRER 90 ÅR - vi starter feiringen!

Postet av FK Sparta Sarpsborg den 22. Nov 2018

Idrettslaget Sparta feirer 90 år til fredag og det skal hylles med en egen temakamp i Sparta Amfi, som ble bygget på dugnad i 1963.

For på fredag markerer Sparta sitt 90-års jubileum mot Stjernen og mange gjester som har vært en del av Sparta historien møtes til denne kampen.
Og for de som har vokst opp med Sparta i sitt hjerte så har vi i denne anledning laget en liten miniserie i samarbeid med FK Sparta Sarpsborg som tar for seg historien til IL Sparta.

Programledere i denne miniserien er Heine Aarum og Magnus Schaft som henholdsvis tar for seg hockey og fotballdelen i Sparta.

Episode 1

I første episode har nevnte Aarum snakket med Tommy Skaarberg, Roar Eilertsen og Nils Witnes som for alvor var en del av historien som satte Sparta på hockeykartet på 80-tallet.
Samtidig har Schaft snakket med daglig leder i IL Sparta, Robert Nilsen samt Sven Erik Eide Hansen om opprinnelsen og stiftelsen av IL Sparta samt om fotballen i årene før 2. verdenskrig.

Har man et stort blått hjerte så bør man virkelig sette seg i godstolen å høre på historien om Idrettslaget Sparta, arbeiderklubben.

Episode 2

Serien fortsetter med neste del av epoken, denne gang med fokus på fotballhistoriene men også hockeyhistorier fra evigunge Sjur Robert Nilsen

For Magnus Schaft tar for seg epoken i årene 1945 til 1963 for IL Sparta sin del sammen med Åge Johansen, Roar Aube og Svein Erik Eide Hansen så har reporter Heine Aarum snakket med trener Sjur Robert Nilsen om sine ungdomsår i Sparta og de to NM-gullene han har vært med på, både som spiller og trener.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.